طبقه بندی 10 حیوان بسیار عجیب دنیا

یک سایت خبری روسی انگلیسی زبان اقدام به طبقه بندی 10 جانور بسیار عجیب دنیا کرده است که در این طبقه بندی حیواناتی معرفی می‌شوند که بینی بسیار بزرگ و یا پوزه ستاره‌ای دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در نقاط ناشناخته دنیا هنوز جانوران بسیاری وجود دارند که نه تنها کمیاب هستند بلکه ظاهری منحصر به فرد دارند. به همین منظور سایت «پراودا» 10 گونه از جانداران روی زمین را که ظاهری بسیار عجیب دارند طبقه بندی کرده است.

رتبه اول این طبقه بندی جانوری به نام «آکسولوتل» (axolotl) است. این جانور نوعی سمندر است که در دریاچه «خوشیمیلکو» در مکزیک زندگی می‌کند. این گونه که از نوزاد کرمی شکل به بلوغ می‌رسد در حدود 25 سانتیمتر طول دارد و دو حلقه آبششی در اطراف سر دارد. این جانور قادر است بخشهایی از بدن خود را ترمیم کند. «آکسولوتل» یک جانور شکارچی شب بیدار است. پرخوری این جانور بسیار معروف است.

این حیوان از ماهی‌های کوچک تغذیه می‌کند و به دلیل آلودگی‌های محیط زیست به عنوان یک گونه در حال انقراض معرفی می‌شود. در رتبه دوم این طبقه بندی، خرگوش مودار قرار گرفته است. این گونه به دلیل داشتن موهای زیاد خود شهرت دارد. خاستگاه اولیه این گونه ترکیه است. این حیوان یک پوشش خز دارد که طول آن می‌تواند به هشت سانتیمتر برسد. این پوشش خز، گونه، گوش و پیشانی خرگوش را می‌پوشاند.

به گزارش مهر ، سومین حیوان معرفی شده در این طبقه بندی نوعی نوعی میمون با یک بینی بسیار بزرگ است. این بینی به خصوص در نرها بزرگتر است و در نمونه‌های سالمندتر حتی می‌تواند به 17 سانتیمتر نیز برسد. این حیوان در حدود 70 سانتیمتر قد دارد و در جنگلهای حاره‌ای بورنئو زندگی می‌کند.

در ادامه تصاویری از این عجیب‌ترین جانوران دنیا ارائه می‌شوند:
سمت راست: آکسولوتل ـ سمت چپ: گورکن کلامیدفور ساکن آمریکای جنوبی

سمت راست: میمون بینی دراز ـ سمت چپ: خرگوش مودار


سمت راست: خوک خرطوم دراز مالایا ساکن آسیای جنوب شرقی و آمریکای مرکزی و جنوبی
سمت چپ: ماهی حبابی ساکن آبهای دریاچه‌های تاسمانی در استرالیا

سمت راست: خرس مالزیایی، کوچکترین خرس دنیا ساکن جنگلهای حاره‌ای آسیای جنوب شرقی
سمت چپ: «آی ـ آی»، نوعی میمون ساکن ماداگاسکار

سمت راست: کلامیدوسور نوعی خزنده حشره خوار ساکن شمال استرالیا و گینه نو
سمت چپ: موش کور پوزه ستاره‌ای ساکن شرق کانادا و آمریکای شمال شرقی

دم مارمولک دارای ذهن است

محققان طی مطالعه بر روی خصوصیات فیزیکی مارمولکها اعلام کردند دم این جانداران پس از جدا شدن از بدن از خصوصیاتی برخوردار است که تنها در صورت داشتن ذهنی مجزا قابل توضیح خواهند بود.

  گونه های متعددی از مارمولکها نه تنها قادرند برای گیج کردن مهاجمان دم خود را از بدن جدا کنند بلکه حرکات دم آنها پس از جدا شدن نشان می دهد این عضو از اندام مارمولکها دارای ذهن مخصوص به خود است.

محققان کانادایی دانشگاه کالگاری دریافتند دم جدا شده مارمولکهای لئوپارد تنها از واکنشهای مداوم و ریتم دار برخوردار نیست بلکه دارای حرکات پیچیده ای مانند حرکات پرشی تا ارتفاع سه سانتیمتری است.

این حرکات به واسطه بخشی هماهنگ کننده در نخاع درون دم کنترل می شوند سیگنالهایی که این حرکات را کنترل می کند از انتهای دم آغاز شده و نشان می دهد نوعی مرکز کنترل کننده در این قسمت از اندام قرار دارد. سیگنالهای مرکز کنترل معمولا تحت پوشش مغز مارمولک قرار دارند تا زمانی که جاندار تصمیم به جدا کردن دم خود بگیرد.

http://www.naturephoto-cz.com/photos/mraz/sudan-plated-lizard-05a20031.jpg


به گفته دانشمندان باور کردنی ترین تئوری برای توضیح این پدیده این است که دم جدا شده بر اساس حسگرهای محیطی که بر روی سطح آن قرار دارد از خود واکنش نشان می دهد و در جهات و اشکال خاصی باعث حرکت کردن عضو جداشده بدن مارمولک می شود.

بر اساس گزارش سی بی سی، مطالعه بر روی سیستم عصبی دم مارمولکها نشان می دهد این اندام می تواند به عنوان نمونه ای مناسب برای انجام مطالعات عملکردهای پیچیده عصبی نخاع در هنگام عدم حضور سیگنالهای مغزی به شمار رود، شرایطی که هنگام قطع نخاع در موجودات به وجود می آید.