ساخت واکسن ” لشما نیازیس”

ساخت واکسن ” لشما نیازیس” مهمترین دستاورد ایران در زمینه تحقیقات بیماری‌های گرمسیری است
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر “کامران باقری لنکرانی” که در جشن سی‌امین سالگرد تشکیل ‪ TDR(‬برنامه ویژه آموزش و تحقیقات بیماری‌های گرمسیری) و افتتاح استراتژی چشم‌انداز ‪۱۰‬ ساله ‪ TDR‬در ژنو سخن می‌گفت، افزود : این واکسن در کشورمان ساخته شده و برای آزمایشات بالینی آماده است.

وی گفت : واکسن نسل اول (‪ (ALM -BCG‬با کمک مالی به موسسه رازی تولید شد و از طریق حمایت انستیتو پاستور ایران، آنتی ژن تست لشمانیای پوست ساخته و در بین ‪ ۲۰‬کشور و مراکزتحقیقاتی توزیع شده است .

وزیر بهداشت افزود : تمام این فعالیت‌ها با همکاری نزدیک و مفید بین ‪ TDR‬و وزارت بهداشت‌انجام شده‌است واین موفقیت‌ها نشان‌دهنده شمار ظرفیت‌سازی و تحقیق ‪ ،TDR‬یعنی یادگیری از طریق انجام دادن است.

لنکرانی گفت: ما از برنامه ‪ TDR‬انتظار داریم که تریبون بی‌طرفانه‌ای را ایجاد کند که تمام اعضا بتوانند در تمامی زمینه‌ها بحث کرده و فعالیت‌ها را یکپارچه کنند.

وزیر بهداشت اعلام کرد که از طریق تریبون اطلاع‌رسانی جهانی، اطلاعات خود را درباره نیازها، فرصت‌ها، فعالیت‌ها و تحقیقات بهداشتی در زمینه بیماری های عفونی در اختیار دیگران قرار می‌دهیم.

لنکرانی ادامه داد: یکی از برتری‌های مهمی که وزارت بهداشت کسب کرده این است که تحقیقات در کشور ما باعث پیشرفت سیستم مراقبت بهداشت اولیه و گسترش آموزش پزشکی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی شده است.

وی همچنین از میزبانی ایران در اجلاس مقدماتی وزارتی برای جلسه جهانی وزارتی ‪ ۲۰۰۸‬در زمینه تحقیقات برای بهداشت خبرداد و گفت : شرکت‌کنندگان این اجلاس، وزرای بهداشت یا نمایندگان آنها از کشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی، سازمان کنفرانس اسلامی و کشورهای‌آفریقایی هستند.

به گفته وزیر بهداشت، هدف از برگزاری این اجلاس، تدوین مدارک و اسناد لازم برای انجام تحقیقات بهداشتی در منطقه مدیترانه شرقی و کشورهای شرکت کننده دیگر است.

لنکرانی در پایان بر همکاری نزدیک کشورهای عضو تاکید کرد و گفت: جنگ، گرسنگی و حتی اکثر بیماری‌ها، حوادث طبیعی نیستند لذا سیستم‌های بهداشتی در هنگام رویداد این حوادث مخرب باید گام‌های مناسبی بردارند.

پرورش دریچه قلب با استفاده از سلول پایه

 

پژوهشگران در انگلستان برای اولین بار بخش هایی از یک قلب انسان را با استفاده از سلول پایه پرورش داده اند.
موفقیت جدید موجب این امیدواری شده که شاید مشکل فراهم نبودن عضو برای پیوند حل شود.
مجدی یعقوب، رئیس تیم پژوهشگران مورد بحث می گوید چنانچه آزمایش بر روی حیوانات موفقیت آمیز باشد در ظرف سه سال می توان از نسوج قلب که به طور مصنوعی پرورش داده شده برای پیوند استفاده کرد.
این پژوهشگران با پرورش سلول پایه ای که از مغز استخوان گرفته بودند موفق به تهیه سلول های دریچه قلب شدند. این نسوج بعدا به حیواناتی مانند گوسفند و خوک پیوند زده شده و نتیجه بررسی خواهد شد.


پرفسور یعقوب می گوید احتمال دارد پرورش یک قلب کامل از طریق سلول پایه، اگرچه طرحی بلندپروازانه است، تا ده سال دیگر امکان پذیر شود.
پرفسور یعقوب می افزاید چنانچه بخش از کار افتاده قلب بیمار با نسوجی که از سلول پایه درست شده و از نظر ژنتیکی با بیمار همخوانی دارد عوض شود، احتمال اینکه پیوند موفقیت آمیز نباشد و بدن بیمار آن را رد کند وجود نخواهد داشت.
سلول های پایه دارای این قابلیت هستند که به انواع مختلف سلول ها تبدیل شوند و بسیاری از دانشمندان معتقدند که به دلیل این قابلیت، امکان دارد که نسوج مختلف را پرورش داده و بخش هایی از اعضای بدن را که صدمه دیده ترمیم کرده و بیماری ها را مداوا کرد.