کرم ساقه خوار پوسیدگی ساقه برنج را تا 3 برابر افزایش می دهد

شیوع بیماری پوسیدگی 2 تا 3 بار در مزارعی که مورد حمله کرم ساقه خوار قرار می گیرند، نسبت به مزارع دیگر بیشتر گزارش می شود.
به گزارش ایانا نتیجه بررسی ها نشان داده است پوسیدگی ساقه بعد از حمله کرم ساقه خوار و حشراتی که در ساقه زخم ایجاد می کنند، شدت بیشتری خواهد داشت. پوسیدگی ساقه برنج یا Sclerotium oryzae از بیماریهای قارچی مهم برنج است که در غالب مناطق برنجکاری اتفاق می افتد و در حال حاضر در کشور، در اکثر مناطق گیلان پراکنده است. این بیماری در حرارت 28 درجه سانتیگراد و بارانهای شدید فعالیت زیادی داشته و می تواند خسارت قابل توجهی به ارقام حساس وارد کند. کاهش محصول در اثر بیماری از 10 تا 50 درصد متغیر است. تحقیقات نشان می دهد که اگر پتاس به همراه ازت و فسفر مصرف شود، سطح بیماری را پایین نگه می دارد اما فسفر و ازت به تنهایی باعث افزایش بیماری می شود.پوسیدگی ساقه در ارقامی از برنج که بطور طبیعی در اثر خوابیدن (ورس) آسیب می بینند، خسارت بیشتری وارد می آورد.
این بیماری بعد از اواسط مرحله پنجه زنی در مزرعه مشاهده می شود که ابتدا به صورت لکه های کوچک تیره در بخش خارجی غلاف برگ، نزدیک به سطح آب ایجاد می شود.حمله قارچ به ساقه ها و تراکم آن با رسیدن گیاه افزایش می یابد و بیشترین شدت آن در زمان برداشت است. در موارد شدت بیماری گیاه مورد حمله ضعیف شده و روی زمین می افتد و دانه ها نیز کاملا شفاف و پر نمی شود و پودری شدن آنها را می توان مشاهده کرد. در موارد حاد، مرگ ریشه ها بوجود می آید و بدین ترتیب خسارت کلی به محصول وارد می شود.
برای کنترل پوسیدگی ساقه برنج سوزاندن بقایای برنج آلوده توصیه شده است، زهکشی زمین و خشک کردن مزرعه تا حدی که زمین ترک بردارد و سپس انجام آبیاری در بسیاری از موارد در کاهش اثر بیماری موثر بوده است اگر چه به افزایش محصول کمک نمی کند.

NEW NEWS اخبار جدید

::: آب گوجه فرنگی از لخته شدن خون در بیماران دیابتی جلوگیری می‌کند

پژوهشگران دریافتند مصرف آب گوجه فرنگی برای سه هفته متوالی موجب رقت خون می‌شود.

به گزارش پایگاه اینترنتی " "PakTribuneآب گوجه فرنگی خاصیت تجمع پلاکت‌ها را کاهش می‌دهد و به این ترتیب مانع انعقاد خون می‌شود.

در بیماران مبتلا به دیابت پلاکت‌ها بسیار چسبنده هستند.خطر ابتلا به تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی عروقی مانند حملات قلبی و سکته مغزی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲بالاست، بنابر این در این بیماران درمان‌های ضد انعقاد تجویز می‌شود.

در بیماران مبتلا به دیابت مقادیر زیادی از فاکتورهای پیش انعقادی وجود دارد که موجب تجمع پلاکت‌ها میشود.

در مطالعه‌ای که به منظور بررسی اثر آب گوجه فرنگی بر خواص انعقادی خون انجام شد ۱۴مرد و ۶زن ۴۳تا ۸۲ساله مبتلا به دیابت نوع ۲که سابقه اختلال انعقادی نداشتند و آسپیرین و سایر داروهای ضد انعقاد مصرف نمی‌کردند مورد مطالعه قرار گرفتند.

شرکت‌کنندگان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول روزانه برای سه هفته ۲۵۰سی سی آب گوجه فرنگی می‌نوشیدند و گروه دیگر از دارونما با رنگ آب گوجه فرنگی استفاده می‌کردند.

ماده ۳Pدر ماده زرد رنگ و ژله‌ای اطراف تخم‌های درون گوجه فرنگی خاصیت ضد انعقادی دارد، اگرچه آب گوجه فرنگی برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است ولی در مصرف آن نباید زیاده روی کرد، زیرا گوجه فرنگی نه تنها حاوی مقادیر ناچیزی قند است بلکه خاصیت اسیدی آب گوجه فرنگی مصرف آن در مقادیر زیاد را برای معده ناخوشایند می‌کند.

نتایج این تحقیق در نشریه American Medical Associationبه چاپ رسیده است.

::: مصرف روزانه قهوه احتمال ابتلا به سرطان کبد را کاهش می‌دهد

محققان به تازگی دریافته‌اند که مصرف روزانه قهوه احتمال ابتلا به سرطان کبد را کاهش می‌دهد. به علاوه در گروهی دیگر از این بررسی‌ها مشخص شد که نوشیدن قهوه بدون کافئین می‌تواند احتمال بروز سرطان روده و راست روده را کاهش دهد. نتایج این بررسی‌ها در مجله موسسه ملی سرطان منتشر شده است.

در این پژوهش‌های گسترده 173 هزار زن و مرد مورد مطالعه قرار گرفتند. هدف از انجام این پژوهش‌ها بررسی رابطه میان مصرف قهوه، چای و کافئین و ابتلا به سرطان روده و راست روده بوده است.

در نتایج این مطالعات هیچ رابطه‌ای میان مصرف قهوه یا چای بدون کافئین و ابتلا به سرطان روده و راست روده در هیچ یک از گروه‌ها مشاهده نشد. اما محققان دریافتند که در میان افرادی که به طور منظم روزانه 2 فنجان یا بیشتر قهوه بدون کافئین می‌نوشند احتمال ابتلا به سرطان راست روده 50 درصد کاهش می‌یابد، با این حال پزشکان در حال بررسی بیشتر نتایج این تحقیقات هستند.

 

::: دم کرده برگ ریحان معالج سر دردهای میگرنی و عصبی

دم کرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرنی و عصبی است.
خوردن ریحان دستگاه هاضمه را تقویت می‌کند.
نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان، نفخ و گاز معده را از بین می‌برد. برگ ریحان درمان کننده ناراحتی‌های حاصل از نیش حشرات است کافیست که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید، خارش و درد را برطرف می‌کند.
جویدن برگ ریحان برای زخم‌های دهان نیز مفید است. جوشانده ریحان تب بر و دم کرده تخم ریحان مسکن است.
تخم ریحان برای رفع دل‌درد مفید است، برگ ریحان، اثر زیاد کننده شیر و مادران شیرده حتما باید از این گیاه استفاده کنند.
دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است. برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا مؤثرست.
اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می‌دهد و آنها وارد خانه نخواهند شد.

 

 


گروه زیست دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد