مسائل حل نشده تقسیم میتوز

-از مسائلی که در میتوز توضیحی ندارد نقش سانتریول ها می باشد.
در سلول های جا نوری سانتریول هادر اواسط پروفاز ظاهر شده و با تشکیل دادن دوک ها در وسط سلول باعث به دام افتادن کروموزوم میشوند.
طبق یک فرظیه؛ سانتریول ها باید در سنتز رشته های دوک نقش داشته باشند اما در سلول
گیاهی که سانتریول وجود ندارد دوک تشکیل میشود.
چگونه؟؟؟؟؟؟؟...................
2-انرژی لازم برای انجام فعالیت های تقسیم از کجا تامین میشود. بنابر یک
فرضیه این انرژی میبایست از ATPتامین شود که این فرضیه را به اثبات برساند هنوز بدست نیامده.
2-چگونگی حرکات کروموزوم ها در مرحله آنافاز:به نظر می رسد سانترومر کروموزوم ها برای این کار لازم است.در زیر میکروسکوپ الکترونی هم اتصال سانترومر کروموزوم ها به رشته های دوک مسلم شده است. اما هنوز معلوم نیست.آیا چیزی کروموزوم ها را به سوی دو قطب میکشد. ظاهرا فرظیه دوم (کشیده شدن) درست تر است.
                             -چندی قبل معلوم شد ماده شیمیایی(کلشی سین)از تشکیل رشته های دوک جلوگیری میکند. اما این ماده بر پدیدار شدن وقطور شدن کروموزوم ها تاثیری ندارد. بدین ترتیب  عاملی وجود ندارد  که کروموزوم ها را در آنافاز از هم جدا کند. ووقتی غشای هسته مجددا تشکیل می شود تعداد مضاعفی از کروموزوم ها را در بر می گیرد. اگر سلول را از محلول کلشی سین در آورند  تقسیمات میتوزی ادامه می یابد و در همه سلول های حاصل بعدی  تعداد کروموزوم ها برابر خواهد بود. از آنجا که کروموزوم ها در بر گیرنده ژنها  یعنی عوامل پدید آورنده صفات ارثی هستند؛طبعا آن صفات هم شدید تر در موجود خود نمایی می کنند گاهی این صفات مطلوب اند و در کشاورزی و دام پروری مورد توجه قرار می گیرند.
 اگر هنوز توضیح قانع کننده ای برای جابه جایی کروموزوم ها در مرحله آنافاز وجود ندارد  دلیلی هم برای باریک شدن(چین خوردن به داخل)
وسط سلول جانوری در مرحله تلوفاز در دست نداریم  گفته میشود که این کار در کنترل  رشته های دوک  است زیرا همیشه باریک شدن سلول در صفحه ای عمود بر جهت امتداد دوک ها صورت می گیرد.
۵- اما مهم ترین  مسئله ای  که در مورد  تقسیم میتوز وجود دارد  تمایز سلول های دختر است. اکر قرار باشد  که از تقسیم میتوز سلول هایی با مشخصات سلول والد حاصل آید  در این صورت  کدام عامل است که در مرحله  معین از  رشد  جنینی  باعث تمایز سلول ها می شود وآنها را  مبدل به  گلوبول ها و سلول عصبی و سلول ماهیچه ای............ میکند؟؟؟؟؟


                   

DNA

  واحدهای تکرار شوندة کروماتین ، نوکئوزوم نامیده مس شوند که از 200 جفت باز   DNA که به دور یک هیستون هشت تایی دو تااز هر کدام از هیستونها پیچیده اند     تشکیل شده است .

 کروموزم ها :

 ساختمانی مرکب از رشته های کروماتین که در هنگام تقسیم سلولی فشرده می شوند .

 بهترین زمان برای مطالعه ریخت سناسی کروموزومها در حین مراحل آنافاز و     متافاز می باشد که مراحل تراکم هستند .

کروموزم ها را بر حسب شکلشان که به وسیله موقعیت سانترومر ‹ محل اتصال دوکهای میتوزی مشخص می شود به چهار گروه طبقه شده می نمایند . کروموزم های کلوسانتریک دارای سانترومری هستند که در یک انتها قرار گرفته کروموزومهای آکروسانتریک دارای بازوهای خیلی کوتاهی می باشد ، کروموزومهای ساپ موتاسانتریک بازوهای مساوی دارند . خصوصیات مجموعة کروموزومی ، کاریوتیپ نامیده می شود که در میان گونه های مختلف تفاوت های قابل ملاحظه ای دارد .

اسیدهای هسته ای :

اسیدهای هسته ای پلومرهایی هستند که منومرهای آنها را نکلئوتید می نامیم .

دو نوع اسید هسته ای شناخته شده اند : rna  و dna 

نوکلئیک اسید :

زنجیره های طویل مولکولی که از به هم پیوستن تعداد زیادی نوکلئوتید تشکیل شده است و دو نوع است :  RNA و   DNA در همة موجودا ت زنده یافت می شوند .

نوکلئوتید :

ترکیبی متشکل از یک قند 5 کربنی ‹ ریبوز یا دی اکسی ریبوز › فسفریک اسید ‹ فسفات › و یکی از بازهای پورین ‹ آدنین ، گوانین › یا پیریمیرین ‹ سیتوزین ، تیمین ، اوراسیل › .

DNA :

‹ مخفف دیوکسی ریبو نوکلئیک اسید › مولکولی است متشکل از تعداد زیادی نیکلئوتید که در دو رشتة دراز مار پیچ به هم متصل اند .

 

هر دو رشته بوسیلة بندهای هیدروژنی ، که میان بازهای نوکلئوتیدهای آن بوجود می آید به هم متصل می شوند و مار پیچ مضاعف بوجود می آ ورند .