DNA

  واحدهای تکرار شوندة کروماتین ، نوکئوزوم نامیده مس شوند که از 200 جفت باز   DNA که به دور یک هیستون هشت تایی دو تااز هر کدام از هیستونها پیچیده اند     تشکیل شده است .

 کروموزم ها :

 ساختمانی مرکب از رشته های کروماتین که در هنگام تقسیم سلولی فشرده می شوند .

 بهترین زمان برای مطالعه ریخت سناسی کروموزومها در حین مراحل آنافاز و     متافاز می باشد که مراحل تراکم هستند .

کروموزم ها را بر حسب شکلشان که به وسیله موقعیت سانترومر ‹ محل اتصال دوکهای میتوزی مشخص می شود به چهار گروه طبقه شده می نمایند . کروموزم های کلوسانتریک دارای سانترومری هستند که در یک انتها قرار گرفته کروموزومهای آکروسانتریک دارای بازوهای خیلی کوتاهی می باشد ، کروموزومهای ساپ موتاسانتریک بازوهای مساوی دارند . خصوصیات مجموعة کروموزومی ، کاریوتیپ نامیده می شود که در میان گونه های مختلف تفاوت های قابل ملاحظه ای دارد .

اسیدهای هسته ای :

اسیدهای هسته ای پلومرهایی هستند که منومرهای آنها را نکلئوتید می نامیم .

دو نوع اسید هسته ای شناخته شده اند : rna  و dna 

نوکلئیک اسید :

زنجیره های طویل مولکولی که از به هم پیوستن تعداد زیادی نوکلئوتید تشکیل شده است و دو نوع است :  RNA و   DNA در همة موجودا ت زنده یافت می شوند .

نوکلئوتید :

ترکیبی متشکل از یک قند 5 کربنی ‹ ریبوز یا دی اکسی ریبوز › فسفریک اسید ‹ فسفات › و یکی از بازهای پورین ‹ آدنین ، گوانین › یا پیریمیرین ‹ سیتوزین ، تیمین ، اوراسیل › .

DNA :

‹ مخفف دیوکسی ریبو نوکلئیک اسید › مولکولی است متشکل از تعداد زیادی نیکلئوتید که در دو رشتة دراز مار پیچ به هم متصل اند .

 

هر دو رشته بوسیلة بندهای هیدروژنی ، که میان بازهای نوکلئوتیدهای آن بوجود می آید به هم متصل می شوند و مار پیچ مضاعف بوجود می آ ورند .

 

 

نظرات 1 + ارسال نظر
[ بدون نام ] شنبه 30 مهر‌ماه سال 1384 ساعت 07:33 ب.ظ

چرا در تقسیم میتوز سلولهای

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد