20 قسمت از بدنتون که احتیاجی بهشون ندارید!

 

۲۰ قسمت از بدن هست که بر اساس نظریه تکاملی داروین، باقی مانده از اعضا اجداد انسانهاست که در بدن انسان به صورت کوچک و بدون عملکرد باقی مانده است: 

۱. ارگان ومرونازال VOMERONASAL ORGAN: یا ارگان جاکوبسون که حفره ای است در پل های بینی دو سمت با گیرنده های شیمیایی که در انسان عملکردی ندارند. در جانوران پست تر وظیفه درک ماده شیمیایی فرومون رو بر عهده دارند

نمایی از سوراخ بینی از رو به رو

۲. عضلات خارجی گوش: ۳ عضله هستند که در بخش خارجی گوش واقع شده اند و در سایر حیوانات نظیر خرگوشها و سگها، وظیفه حرکت مستقلانه گوش از سر را بر عهده دارند. اما انسانها هنوز دارای آن هستند و توسط این عضلات است که بعضی از افراد میتوانند گوششان را تکان دهند

۳. دندان عقل: در انسانهای اولیه که مقادیر زیادی از گیاهان رو جهت به دست آوردن انرژی مصرف میکردند داشتن یک جفت اضافه دندان آسیا در هر فک مفید به نظر میرسید اما در انسانهای امروزی که انواعی از غذاها را مصرف میکند، زیاد ضروری به نظر نمیآید

۴. دنده گردنی: حدود یک درصد از مردم یک جفت دنده اضافی در بالای دندهای خود (در بخش گردن) دارند که به نظر میرسد باقیمانده از اجداد خزنده ما باشد. این دنده میتواند در این افراد مشکلات عروقی یا عصبی ایجاد کند 

۵. پلک سوم: در اکثر پرندگان و پستانداران یک لایه محافظ به عنوان پلک سوم بر روی چشمشان وجود دارد که وظیفه حفاظت از چشم و خروج شن ریزه و گرد و غبار را از چشم بر عهده دارد. باقی مانده این پلک در انسان به صورت یک چین نازک در گوشه داخلی چشم وجود دارد.

۶. تکمه یا نقطه داروین: اگر لبه خارجی لاله گوش خود رو لمس کنید به یک برجستگی برمیخورید که به نام دکمه داروین مشهور است. در حیواناتی نظیر خرگوش این تکمه در انتهای گوشها قرار دارد و وظیفه فوکوس صداهای دور را روی گوش بر عهده دارد.

۷. عضله زیر ترقوه: عضله کوچکی که در زیر شانه قرار دارد و از دنده اول به ترقوه کشیده شده است و در صورتی برای انسان مفید بود که هنوز بر روی ۴ پا راه میرفت. البته بعضی از مردم این عضله را ندارند و بعضی نیز یک جفت از آن را دارند.

۸. عضله پالماریس (خیاطه): عضله بلند و نازکی که از زانو به کمر کشیده شده و ۸۹ درصد مردم دارای این عضله هستند. این عضله در جانوران پست تر در آویزان شدن و بالا رفتن از درخت بسیار مهم است. جراحان معمولا این عضله رو در جراحی های ترمیمی عضلات برداشته و از آن استفاده میکنند.

۹. نوک پستان در مردان: مجاری شیری قبل از اینکه هورمون جنسی مردانه (تستوسترون) در جنین باعث ایجاد صفات مربوط به جنس مذکر بشود به وجود میآیند. مردان دارای بافت پستانی هستند اما عملا استفادهای از آنها نمیکنند.

۱۰. عضلات صاف کننده مو: در بسیاری از جانوران این عضلات که در قاعده موهای بدن واقع شده اند وظیفه سیخ کردن موهای جانور را در هنگام بروز خطر دارند تا جانور بتواند از آن به عنوان ترساندن مهاجم استفاده کند.

۱۱. زائده آپاندیس: یک لوله عضلانی باریک در روده بزرگ که در به نظر میرسد باقی مانده بخش از روده جانوران باشد که وظیفه هضم سلولز غذا (گیاهان) را بر عهده داشته باشد. اما در انسان بیشتر حاوی گلبول های سفید و غدد لنفاوی است.

۱۲. موهای بدن: ابروها در جلوگیری از ورود عرق به چشم ها و موها در آقایان در انتخاب جنسی نقش دارند. اما به نظر میرسد اکثر موها در بدن نقش موثری را ایفا نمیکنند

۱۳. دنده سیزدهم: در شامپانزه ها و گوریل ها ۱۳ جفت دنده وجود دارد در حالی که در انسانها ۱۲ جفت. اما ۸ درصد از مردم دارای جفت دنده سیزدهم هستند که به نظر نمیرسد عملکردی را در آنها ایفا کند

۱۴.عضله کف پایی: به نظر میرسد در جانوران پست تر وظیفه چنگ شدن و قلاب شدن پاها به شاخه ها را بر عهده داشته است . اما در انسان به نظر میرسد فقط کمی کف پا را به پایین خم میکند. در ۹ درصد مردم این عضله وجود ندارد

۱۵. رحم مردانه: باقی مانده از ارگان تناسلی زنانه که از غده پروستات مرد آویزان است

۱۶. انگشت پنجم پا: در پریماتها و پستانداران پست تر انگشتان پا وظیفه چنگ زدن و آویزان شدن از شاخه ها را بر عهده داشته اند.. اما انسانها احتیاج به انگشتان بزرگ پا دارند تا بتواندد با آنها ایستاده راه رفته و تعادل خود را حفظ کنند. لذا به نظر میرسد انگشت پنجم یا کوچکترین انگشت پا نقش اصلی در این مورد ایفا نکند.

۱۷. وازدفران (لوله منی) زنان: ارگان تکامل نیافته مردانه که انتهای در کنار تخمدانها قرار دارد. فاقد عملکرد است

۱۸. عضله هرمی (پیرامیدال) : حدود ۲۰ درصد افراد این عضله مثلثی، کوچک و شبیه کیسه را که در استخوان شرمگاهی (پوبیس) است ندارند. به نظر میرسد این عضله باقی ماندهای از کیسه در جانوران کیسه دار باشد.

۱۹. استخوان دنبالچه (کوکسیس): مجموعه چند مهره به هم جوش خورده کوچک که درا نتهای ستون مهره ها واقع شده و در پستانداران دیگر وظیفه حفظ تعادل و ارتباط را بر عهده دارد. اما در انسان نقشی را بر عهده ندارد.

۲۰. سینوسهای اطراف بینی: به نظر میرسد در انسانها نخستین این سینوسها سرشار از مخاط بویایی بوده تا به این ترتیب حس بویایی آنها را تقویت کرده و آنها را از خطرات حفظ کند.  اما نقش انها در انسان امروزی به شکل دهی به صورت، گرم کردن هوای ورودی به ریه ها و سبکتر شدن سر کمک میکند. التهاب این سینوسها باعث سینوزیت میشود.

نظرات 11 + ارسال نظر
عاطفه دوشنبه 1 مهر‌ماه سال 1387 ساعت 04:27 ب.ظ

مرسی خیلی جالب بود خیلی هاشو نمی دونسم

[ بدون نام ] یکشنبه 7 مهر‌ماه سال 1387 ساعت 01:46 ب.ظ

اشکان چهارشنبه 10 مهر‌ماه سال 1387 ساعت 03:38 ب.ظ

ممنون از مطالب جالبت ادامه بده

مهسا دوشنبه 15 مهر‌ماه سال 1387 ساعت 04:22 ب.ظ

سلام وبلاگ جالبی دارین . من دانشجویی ارشد زیست هستم خوشحال می شم با شما همکاری کنم . موفق باشین .

فاطمه پنج‌شنبه 18 مهر‌ماه سال 1387 ساعت 04:55 ب.ظ

جالبه پسر جان

[ بدون نام ] پنج‌شنبه 18 مهر‌ماه سال 1387 ساعت 04:56 ب.ظ

بهبود جمعه 26 مهر‌ماه سال 1387 ساعت 10:05 ق.ظ http://biology87tabriz.mihanblog.com

سلام
وبلاگتون عالی است.
ما هم دانشجویان ورودی 87 زیست تبریز هستیم.
مایلیم تبادل لینک کنیم.
مرسی

دکتر احمد ابراهیمی شنبه 4 آبان‌ماه سال 1387 ساعت 12:56 ب.ظ http://www.ahmadebrahimi64.blogfa.com

اولین مجله علمی، پژوهشی و تخصصی در زمینه ژنتیک بالینی
اولین مجله علمی، پژوهشی و تخصصی در زمینه ژنتیک بالینی به دو زبان فارسی و اینگلیسی مجوز انتشار گرفت.

صاحب امتیاز: دکتر محمد زمانی

مدیر مسئول: دکتر احمد ابراهیمی

نوع مجله: فصلنامه علمی، پژوهشی، آموزشی

حیطه پذیرش مقالات: پزشکی یا علوم پایه پزشکی با دیدگاه ژنتیک باینی، مولکولی، سلولی

آدرس الکترونیکی ارسال مقاله: ae35m@yahoo.com

هیات دانشجویان و دانش آموختگان دان چهارشنبه 8 آبان‌ماه سال 1387 ساعت 11:49 ب.ظ http://www.karevanpiadeh2.blogfa.com

کاروان پیاده دانشجویی حریم رضوی ۲


مولا جان:

با پای پیاده و شاخه گل به زیارت می آیم تا که بگویم ...



زمان : یک شنبه ۱۹/۸/۸۷ - ساعت :۱۸

مکان تجمع: دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

آدرس: خیابان راهنمایی - راهنمایی ۲۶

مسعود یکشنبه 19 آبان‌ماه سال 1387 ساعت 12:38 ق.ظ http://botany.blogfa.com

سلام.وبلاگ خوبی دارین.حاضر به تبادل لینک هستم.
وبلاگ در مورد علوم گیاهیه(دانشگاه آزاد تنکابن)

مونا شنبه 12 بهمن‌ماه سال 1387 ساعت 01:54 ق.ظ

جالب بود واقعا.ممنون.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد